Piezişa, strada studenților

    Sursă: panoramio.ro
    Sursă: panoramio.ro

    La prima vedere, strada Piezişă pare una simplă, cu nenumărate baruri şi cafenele, plină ochi de studenţi umblând în toate părţile, urcând şi coborând. A fost denumită chiar „ Strada studenţilor” sau „Strada care nu doarme niciodată”. După mai mulţi paşi, vei intra în atmosfera specifică unei zile de sărbătoare: muzică, mâncare, veselie, gălăgie; într- un singur cuvânt: studenţime. Fie că este dimineaţă, amiază, seară sau noapte, în orice zi a săptămânii, aici vei întâlni mereu tineri. Nici măcar nu trebuie un motiv de sărbătoare, strada va fi mereu plină de voie bună. Dacă eşti proaspăt student la Cluj, îi vei auzi pe cei din anii mai mari spunând : „Nu este student dacă nu ai fost pe Piezişa! ”.

    Ce poţi face pe Piezişa?

    Pe strada studenţilor se pot găsi de toate pentru studenţi: de la xerox- uri, la alimentare, cluburi, pub- uri sau fast- food- uri. Dacă ai chef să mănânci mâncare chinezească, italienească ori o shaorma cu de toate, să bei o cafea sau o bere, atunci cu siguranţă ai ajuns unde trebuie.

     Cât costă Piezişa?

    Din popor se ştie vorba „studenţii nu au bani”. Patronii localurilor sunt conştienţi de acest lucru, aşa că se întrec în oferte la fiecare pas, de la cafea, băutură de orice fel până la mâncare care mai de care. Fiecare dimineaţă pentru studenţii care stau la căminele din zonă începe, bineînţeles, cu o cafea mare. Sunt întâmpinaţi încă de la baza străzii de oferte, fiind de la început o alegere grea. Există oferte precum: cafea+ cola= 6,5 lei; cafea+ apă= 5,5 lei; cafea+ fresh= 7,9 lei.

    Special pentru cei care vor să uite de cursuri, seminarii ori licenţe măcar pentru o seară, patronii de localuri vin cu oferte de nerefuzat: shoturile casei: de la 6 la 12 lei; beri Tuborg: lei; Jager, Tequilla la metru: 35 lei etc.

    În caz că mâncarea trimisă de părinţi nu e suficientă, ofertele sunt prezente şi aici, fie că îţi doreşti să mănânci la fast-food sau la restaurant. Sandwich-urile de la alimentară ( 4-6 lei, în funcţie de ce ingredient preferi, Sandwich student: 5 lei; Shaorma mare: 9,9 lei; mică: 7,9 lei;. Se poate găsi şi meniul zilei cu doar 15 lei sau pizza „student” la 10 lei. Cu atâtea cămine în jur era imposibil să lipsească şi cantina, unde mâncarea este ieftină, dar şi bună. Există o gamă mai variată de tipuri de mâncare: aripioare pane: 3,7 lei; piept de pui la tavă – 5 lei etc.

    Strada Piezişa e locul de suflet al tuturor studenţilor. Aici nu poţi sta trist, atmosfera de petrecere neîntreruptă va fi pretutindeni. Dacă eşti student la Cluj sau măcar un drum te aduce pe aici, nu uită să treci pe strada care nu doarme niciodată.