Top destinaţii pentru ski în apropierea Clujului

    baisoara
    Foto: www.baisoara.ro

    Ce e mai frumos decât un weekend la ski după o săptămână plină de stres şi zgomot? Schiatul are numai beneficii pentru sănătate, mai ales când aerul este şi curat, păstrându-vă corpul şi mintea sănătoase. Toți mușchii noștri sunt folosiți atunci când schiem, ceea ce transformă acest sport într-un mod foarte eficient de a arde caloriile.

    Ardealul ascunde frumuseţi pe care nici nu le bănuim. Mai jos vă prezentăm câteva dintre ele:

    Băişoara

    Staţiunea Băişoara se află în judeţul Cluj, la 60 de km de Cluj-Napoca. Accesul se poate face fie cu un autobuz până în satul Muntele Băişorii şi de acolo 45 de minute de mers pe jos − iarna sunt autobuze care merg chiar până în staţiune − fie cu automobilul personal sau ocazii. Cel mai aglomerat sezon este iarna. Clujenii, şi nu numai, se adună pentru o porţie de distracţie sau pentru o drumeţie. În staţiune se pot practica atât ski alpin − există doua pârtii dotate cu teleschi − cât şi ciclism montan, alpinism sau parapantism. Pe site-ul staţiunii se poate verifica stratul de zădadă aferent fiecărei zile, pentru a şti încă de acasă dacă e o zi potrivită pentru schiat.

    Pârtia Feleacu

    Pârtia Feleacu se află la doar 12 km de Cluj-Napoca şi este situată pe dealul Feleacului. De aici se poate vedea întreg Clujul, o panoramă deosebită. Pârtia este dotată cu zăpadă artificială şi cu o instalaţie de iluminat. De aceea, este deschisă zilnic până la ora 22. Pe lângă dotările menţionate, mai există şi teleschi cu o capacitate de până la 412 persoane pe oră, internet wireless, închirieri de echipamente de ski. Mai nou, chiar lângă pârtie s-a deschis si un parc de distracţii, Fun Park, unde se pot desfăşura o mulţime de activităţi distractive, cum ar fi: paintball, tiroliană, rotondo, atelaje cu tracţiune animală şi multe altele.

    Stâna de Vale

    Pârtia Stâna de Vale se află în judeţul Bihor, la o distanţă de 135 de km faţă de Cluj-Napoca. Se află la o altitudine de 1120 m şi are o lungime de 500 metri. Pârtia este dotată cu teleschi, iar celor care vor să practice sporturi de iarnă le este recomandat să se intereseze dinainte cum este starea vremii, deoarece nu se pot închiria echipamente.

    Arieşeni

    Staţiunea Arieşeni se află în Munţii Apuseni, la o distanţă de 131 de km de Cluj-Napoca. Există 3 pârtii de ski: Vârtop 1 – 800 m, Vârtop 2 – 430 m, pârtia nouă Piatra Grăitoare – 1095 m. Toate sunt dotate cu nocturnă şi zăpada artificială, iar cea din urmă are și telescaun. Distanţele sunt foarte mici între pârtii, aşa că schiorii pot alege pe unde să coboare. Traversarea de la o pârtie la alta se face doar la baza acestora. Staţiunea dispune şi de un stand de unde se pot închiria schiuri, clăpari, sănii şi alte echipamente necesare sporturilor de iarnă.

    Cavnic

    Pârtia SuperSki Cavnic este situată în judeţul Maramureş, oraşul Cavnic, distanţa faţă de Cluj-Napoca fiind de 151 de km. În staţiune există 5 pârtii: Roata 1, Teleski Roata 2, Teleski Roata 3, Rainer 2 – Roata 4, Albastra- Roata 5, având o lungime totală de 6 km şi o altitudine de 950 m până la 1260 m. Se pot închiria schiuri, clăpari, beţe, plăci etc. Pentru cei care doresc să înveţe să schieze, preţurile pentru o lecţie încep de la 40 de lei.