Piața Oser este motivul pentru care îți părăsești patul într-o dimineață de sâmbătă, pentru a vâna cât mai multe produse interesante și de o mare diversitate, care nu se găsesc în alte locuri.

Micul paradis al chilipurilor din Cluj-Napoca este situat pe strada Bobâlnei, o stradă care sâmbăta e sufocată de mașini, iar printre trotuarele înțesate sunt prezenți și comercianții din exteriorul târgului.

os1os2

La intrarea în piața de vechituri se achită o taxă de un leu pentru vizitatori. Pentru cei care doresc să comercializeze înăuntru, biletul costă 5 lei.

os3

Înainte de a începe aventura ta printre mormanele de haine, încălțăminte, vase, jucării și mobilier, trebuie să-ți umpli în primul rând stomacul, pentru a avea energie să bagi și-n sacoșă.

os4

Standurile cu mâncare sunt pline ochi de oameni care se răsfață dis-de-dimineață cu mititei, bere la draft, cartofi prăjiți, kurtos kolacs și plăcinte.

os5

Începe tura ta de shopping deloc tipică. Aici vei da de comercianți simpatici sau nervoși, nostalgici, povestitori sau care țipă la tine dacă nu așezi la loc, în poziția sa inițială, un produs.

os6

Cu cât ai produse mai diverse, cu atât vinzi mai bine. E teoria pe care o aplică vânzătorii din piață.

os7

Târguiala e la ea acasă. Dacă nu ai un skill bine dezvoltat, piața te învață cum să te tocmești la preț.

os8os9

Unii sunt de acord cu prețul în schimbul unui zâmbet.

Pentru o dimineață la Oser trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, pentru a lua la pas și la cotrobăit tot locul. Nu te entuziasma prea tare în fața comerciantilor când vezi ceva care-ți face ochii să strălucească, altfel va urca prețul produsului.

Dacă cauţi atent, poţi merge acasă complet utilat cu produse pentru bucătărie, echipamente sportive, televizoare, albume foto, tablouri și insigne cu Ceaușescu. Te poți înzestra cu bluze, cămăși, geci de firmă, bocanci, jucării de plastic, chiar şi cărţi, la 1 leu bucata, casete audio sau viniluri cu muzică ungurească și românească veche: jazz, rock, metal.

Aici găsești tot ce vrei și nu vrei.

Leave A Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.