Serile Pozitive – întâlnirile prin care oamenii își împărtășesc experiențele de viață

    Cu toții simțim nevoia de a ne împărtăși problemele, de a obține răspunsuri la întrebările care ne frământă și de a interacționa cu oameni care au trecut prin situații similare cu cele cu care ne confruntăm.

    Din acest motiv, a luat naștere proiectul „Seri Pozitive”, organizat de Asociația Schimbare Pozitivă din Cluj-Napoca. Scopul proiectului este de a crea un cadru de întâlnire și socializare, prin care oamenii pot purta discuții pe anumite teme de interes bine definite, conduse de oameni cu experiență în domeniul abordat.

    Serile Pozitive au loc în fiecare marți, aproximativ în același interval orar, în mai multe orașe din țară, printre care se numără: Cluj-Napoca, București, Baia Mare, Constanța, Bacău și Iași, iar participarea se face pe bază de donații.

    Serile Pozitive din Baia Mare sunt coordonate de Roxana Cutureanu, soție, mamă și consilier în dezvoltarea personală.

    „Prin acest proiect, aduc în fața comunității locale oamenii pozitivi din Baia Mare”, spune Roxana.

    Din 2018, Roxana a reușit să aducă în fața comunității băimărene 22 de oameni, care, prin împărtășirea propriilor experiențe, i-au influențat în mod pozitiv pe participanții la întâlniri.

    Invitații care conduc aceste discuții fac parte din domenii diverse: sport, antreprenoriat, educație și artă.

    „Participarea ca speaker în cadrul evenimentelor Seri Pozitive este o onoare, iar numărul foarte mare de participanți, mi-a dat o energie pozitivă și am putut duce până la capăt, seara. Atmosfera este extrem de plăcută, toată „seara” fiind ca un maraton de întrebări-răspunsuri. Nu am privit seara ca o prezentare, ci ca un eveniment în care am transmis proiectul meu, cu toate piedicile sau reușitele de pe parcurs. Oamenii care sunt prezenți la serile pozitive sunt foarte deschiși și bucuroși că există astfel de evenimente în orașul nostru, încurajând proiectul și coordonatorii”, mărturisește Ioana Crișan, care a luat parte la întâlnirile din cadrul proiectului Seri Pozitive, atât ca participant, cât și ca speaker.


    Sursa foto: http://roxanacutureanu.blogspot.com

     Comunitatea băimăreană se arată interesată de acest proiect, deoarece participă într-un număr destul de mare la aceste întâlniri. Participând la aceste discuții, oamenii descoperă noi perspective și se încarcă cu energii pozitive, fiind impulsionați să își construiască viața pe care și-o doresc.

    „Am avut întâlniri cu 8 oameni, dar și cu 150 de participanți”, spune Roxana.

    Într-una din Serile Pozitive, adulții au fost provocați să „dea în mintea copiilor”. Adulții s-au jucat de-a rațele și vânătorii, au jucat „flori fete și băieți” și mimă.


    Sursa foto: http://roxanacutureanu.blogspot.com

    Să dăm în mintea copiilor a venit ca un răspuns la faptul că am realizat că mulți dintre adulți nu mai știm să ne jucăm… în mișcare. Am realizat că jocurile copilăriei noastre sunt pe cale de dispariție și că nu lăsăm moștenire copiilor noștri jocurile cu care noi am crescut”, scrie Roxana pe blogul ei.

    În altă ediție a acestui proiect, participanții au aflat informații despre Feng Shui, au conștientizat că sunt mai puternici decât cred și că pot trece peste probleme și obstacole, realizând că doar ei sunt cei care se opun propriei evoluții.

    Roxana, alături de unul dintre invitații de la Serile pozitive, Marcel Pop.
    Sursa foto: Roland Ștrebeli

    Altă temă de discuție a fost terapia prin râs, o formă de yoga care duce la eliberarea în sistemul sanguin a hormonilor fericirii, conducând astfel, la sentimente de fericire, iubire, generozitate şi compasiune.

    Sursa foto: http://roxanacutureanu.blogspot.com

    Alte subiecte care au fost abordate în Serile Pozitive au fost depășirea limitelor, nașterea și alăptarea, valoare femeii, inteligența emoțională, autovindecarea și terapiile naturale.

    Serile Pozitive reprezintă un proiect benefic pentru comunitățile în care se desfășoară, deoarece abordează teme care nu sunt neapărat la ordinea zilei, prin care participanții dobândesc noi cunoștințe despre diferite domenii. În acest cadru, oamenii au ocazia să socializeze și să își împărtășească problemele și curiozitățile, eliminând o parte din stresul vieții cotidiene.