Campania de informare „Avortul schimbă totul”

În perioada 27-31 mai, 3 studente de la Publicitate, anul 1 în cadrul F.S.P.A.C., au desfășurat o campanie de informare publică cu mesajul „Avortul schimbă totul”. Problema de la care au plecat a fost numărul mare de avorturi la cerere, de 3109, în anul 2012, înregistrat în județul Cluj, număr care, deși este în scădere cu 8,5 % față de cel din 2011, este încă totuși mare. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, România ocupă primul loc în Europa la numărul de avorturi. Mai mult, 60% dintre adolescentele active sexual, cu vârsta între 15 şi 18 ani, nu au folosit niciodată metode contraceptive.

avort

 

Prin urmare, studentele (Miruna Abutnăriți, Elena-Cristina Dochia și Sharon Duca) s-au adresat liceenilor din Cluj-Napoca, prezentându-le importanța folosirii metodelor contraceptive și riscurile sexului neprotejat. Susținută de o firmă de prezervative (Love Plus) și de o altă firmă de print, campania publică și-a atins targetul, aducând informații concise și interesante despre avantajele și dezavantajele alegerii unei metode contraceptive, iar pagina de Facebook „Dragoste fără griji” a fost promovată în rândul liceenilor ca fiind locul unde pot deschide mereu discuții și unde pot aduce sugestii cu privire la acest subiect.

Astfel, acțiunea a avut un impact pozitiv asupra tinerilor vizați. Fetele care au inițiat proiectul speră ca, pe viitor, informațiile obținute să-și dovedească efectul în schimbarea comportamentului adolescenților, rezultatul fiind scăderea numărului de avorturi la cerere.


Posted

in

by

Tags: