Imaginează-ţi  un loc în care este de ajuns să faci un  pas şi totul prinde culori şi forme fascinante. Un loc unde spiritul Orientului triumfă, iar „emanaţia sufletului pământului”, „întruchiparea devoţiunii şi inocenţei naturii”, „regina plantelor”, „miracolul lumii vegetale”, „iarba inorogului” sau pe scurt, CEAIUL, te îndepărtează, preţ de câteva clipe, din sordidul cotidian. 

samsara

Samsara este o casă veche învăluită în parfumul relaxării, cu o  atmosferă  ambientală,   unde ceremonia ceaiului te trimite pe tărâmul Orientului.

Cei care trec pragul ceainăriei au ocazia să combine plăcut aroma glumelor cu cea a ceaiului, deoarece acesta nu are nici tăria vinului, nici gustul cafelei ‒ care pare să fi devenit o obişnuinţă a dimineţii ‒ dar nici inocenţa unui pahar cu lapte.

Încăperile Samsarei se scufundă într-o lumină obscură, proiecţiile de stele şi figuri geometrice, lampele fluorescente alcătuiesc un decor spaţial. Din tavan curg valuri de material, asemeni unui baldachin care, parcă, te izolează de lumea modernă şi care, în acelaşi timp, crează o atmosferă boemă. Pernele şi bean bag-urile care servesc drept scaune îţi permit să te întinzi confortabil pe spate pentru a admira picturile fantasmagorice de pe pereţi.

În aroma chihlimbarului din ceştile de porţelan, adevăraţii aristocraţi ai gustului  vor regăsi câte ceva din stăpânirea de sine a lui Lao Tze şi Confucius, sau poate chiar din mireasma eterică a lui Buddha.

Ceaiul, care odată era aproape inaccesibil maselor, dar totodată „darul cel mai potrivit pentru prinţi şi nobili”, sau „nelipsit de la petrecerile şi sindrofiile înalte”, acum este la îndemâna oricărui iubitor de arome orientale.

Varietatea expusă în meniu te îndeamnă să savurezi orice, nici un gust nu va fi dezamăgitor. În acest local, zeci de sortimente de ceai aduse din Orient, însoţite de fursecuri îmbietoare, sunt gata să ungă papilele gustative ale occidentalilor. Sunetul scarandiv al ceştilor, gustul dezirabil al mierii, foşnetul de veşminte al chelnerilor hippie e acelaşi în fiecare zi şi ne dezvăluie că ceaiul se află la loc de cinste.

Pe lângă decoct, un accesoriu deosebit pe care îl găseşti în Samsara este narghileaua cu arome exotice, care-ţi va provoca poveşti şi imagini. O combinaţie de miere cu fructe uscate şi tutun te trimite la evanescenţă şi îndeamnă la idealizare.

Savoarea băuturii de culoarea chihlimbarului  şi  muzica cu accente orientale  îţi inundă mintea şi trupul. Poţi închide ochii  abandonându-te fundalului sonor, apoi să-ţi laşi curiozitatea  să mai guste din ceai. Starea de reverie pe care o capeţi în această oază de linişte te va face să pierzi noţiunea timpului.

Dacă încă nu aţi fost în Samsara, rezervaţi-vă o zi pentru degustarea ceaiului în acest loc armonios şi, de asemenea, aveţi grijă ca acest supliment cultural să vă fie alături ca accesoriu necesar  al creativităţii.

Surprindeţi-vă dimineţile, umpleţi serile şi luminaţi nopţile cu ceai!

Leave A Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.