Lansare de carte: Drumul crucilor, de Peter Hurley

DRUMUL CRUCILOR 2

Irlandezul Peter Hurley a lansat la Cluj-Napoca volumul Drumul crucilor materializat în urma unui proiect atipic: o călătorie inițiatică al cărei obiectiv este cunoașterea spiritului românesc. În acest scop, Peter a călătorit pe jos de la Săpânța la București și a înnoptat în casele sătenilor din localitățile prin care trecea. Călătoria a început în data de 26 noiembrie 2012 și s-a finalizat la București în 21 decembrie după parcurgerea a 650 de km în 26 de zile. Zilnic, Peter mergea pe jos câte 30 de km.

Peter consideră că România este depozitara tradițiilor rurale autentice: „Irlanda este o ţară străveche, dar noi trăim cu vestigiile civilizaţiei noastre ţărăneşti. În România, aceleaşi tradiţii le găseşti încă vii. Este un aspect definitoriu pentru tot ce înseamnă poziţionarea României”.

Peter locuiește în România din anul 1994, unde activează în domeniul publicității. În prezent, Peter se ocupă de promovarea României și de căutarea esenței spirtuale a acesteia și a valorilor pe care s-a construit identitatea națională românească. Peter a lansat volumul în limba engleză și română în mai multe orașe ale țării, campanie care se va încheia la Săpânța în 21 decembrie.

 

PETER HURLEY FOTO 2image_8119

 
Adriana Dana Listeș Pop


Posted

in

by

Tags: