Şi a început pomana!

Credite

Guvernul a decis acordarea unor facilități persoanelor care au credite și un salariu până la 1.600 de lei. Aceștia vor beneficia de înjumătățirea ratelor în primii doi ani și credit fiscal în următoarea perioadă.

Concluzia pe care o trag eu din cele de mai sus este că domnul premier Victor Viorel Ponta a început deja campania electorală, a început milogeala. Nu-l putem învinovăți, nu a dat el startul unor asemenea practici. Au existat persoane mult mai versate ca domnul Ponta de-a lungul istoriei postdecembriste care nu au putut rezista acestor mârlănii. Aici îl putem aminti chiar și pe Mugur Isărescu. Cert este că nu-l putem pune la zid pe domnul prim-ministru pentru această milogeală. Are omul banii pe mână şi începe să-și cumpere voturile: o ecuație simplă.

Problema este că oamenii nu o să înțeleagă așa cum trebuie această campanie. Omul de rând, omul sărac, o să vadă faptul că statul dă. O să vadă cât de darnic și mărinimos este Ponta. O șmecherie care este foarte posibil să-i iasă domnului Ponta, deoarece, trebuie să recunoaștem, majoritatea populației este săracă. O să fie mulți beneficiari de pe urma acestei campanii, „Pomană pentru popor”.

Totuși, există o mare problemă în toată ecuația asta. Creditele se acordă nediferențiat. Adică nimeni nu-mi poate dovedi faptul că Popescu, care are venituri sub 1.600 de lei, s-a întins mai mult decât îi este plapuma. Adică, poate, omul a făcut un gest nesăbuit și și-a cumpărat o mașină peste posibilități. Consider că nu merită toți aceste facilitate, există oameni care au făcut credite nesăbuite.

Țin să-l felicit, totuși, pe domnul Victor Ponta pentru această mișcare strategică. Practic, în momentul de față, și-a luat burghiul și a început să facă o gaură mare în buget. Foarte frumos, domnule prim-ministru, a început campania „Cumpărarea poporului”. Îmi rezerv dreptul de a mă simți jignit de acest demers pe care l-ați înaintat și sper să existe cât mai multe persoane care să-mi împărtășească sentimentele.

Foto via badpolitics.ro


Posted

in

by

Tags: