Ultima noapte de restanţe, întâia noapte post-sesiune

  StudentPress
  lazyseries
  Foto via study-habits.com

  Viaţa unui om este puternic marcată de unele momente: căsătoria, naşterea primului copil, primul loc de muncă stabil. Viaţa de student este şi ea puternic marcată de un moment: prima sesiune.

  De la bun început, cei din jurul tău au încercat să te atenţioneze că o ameniţare atârnă deasupra capului tău, dar timpul părea suficient, pregătirea putea aştepta. Aşadar, marele război te-a luat prin surprindere, pe nepregătite: nu ai apucat să te înarmezi, ai mai lipsit de la instructaj, aliaţii sunt şi ei acum în gardă, nu se pot opri din luptă. Încerci să te aduni. Este necesar. Miza este mare: un tratat de pace prin care tu ajungi, favorabil, „la buget”.

  Războiul pare ireal. Nu-ţi vine să crezi cât instructaj şi cât armament sunt necesare pentru un blitzkrieg de zece – cincisprezece – douăzeci de minute. Bătălia, rapidă şi anevoioasă, poate să se încheie cu rezultatul dorit de tine, caz în care – felicitări – eşti victorios. Totuşi, probabil ai reuşit doar să te aperi, caz în care te bucuri – dacă asta era tot ceea ce puteai spera – sau te pregăteşti pentru o revanşă. Cel mai rău lucru care se pate întâmpla, ciuma neagră a sesiunii, este să fii luat prizonier până la bătălia din restanţe, când, dacă nu biruieşti, eşti declarat căzut în război şi va trebui să plăteşti daune serioase (10 euro per credit).

   Adio, arme?

  Indiferent de situaţia în care te afli după acest prim conflict, indiferent dacă ai ieşit victorios, parţial victorios, ai reuşit doar să te aperi, sau eşti victimă, aminteşte-ţi că sunt şi alte lucruri pentru care să te bucuri, că trăieşti  o experienţă la care alţii doar speră, că până şi marile puteri mondiale au pierdut în faţa unor inamici, că mai există şanse. Probabil ai realizat că mai trebuie să munceşti mult, probabil ai realizat că nu lupţi în tabăra potrivită, probabil ai realizat că nu te potriveşti în tabără, dar eşti decis să-ţi faci loc. Faptul că nu renunţi e mai important decât orice altceva. Nu uita că un alt război te aşteaptă. Unul ce ar trebui să te prindă în gardă… Dobândeşte arme, prezintă-te la instructaj, învaţă să le mânuieşti.