FSPAC și-a deschis Centru de Carieră

career_choiceStudenții de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) a Universităţii “Babeş-Bolyai” vor beneficia de cursuri de pregătire profesională datorită noului Centru de Carieră al Facultății. Toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea de a a fi îndrumaţi pentru a deveni adevăraţi profesionişti  în mai multe domenii (ştiinţe politice, administraţie publică, jurnalism, publicitate, PR). Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri al Universităţii “Babeş-Bolyai” (CCARMA), sub egida căruia se desfăşoară şi noul proiect al FSPAC, are rolul de a sprijini studenţii şi absolvenţii, punându-le la dispoziţie, în mod gratuit, servicii de informare şi consiliere în carieră, pe parcursul studenției.

Încă din primul an de facultate, majoritatea studenților își doresc să își planifice câteva obiective și un traseu profesional potrivit pe care să îl urmeze, pentru a-și putea împlini țelurile, însă nu sunt destul de pregătiți. Din acest an, Centrul de Carieră de la FSPAC, vine în întâmpinarea  tuturor studenților și absolvenților Facultății, pentru a-i ajuta  să-și exploareze propriile interese, abilitățile, în dezvoltarea unei cariere de succes și plină de satisfacții. Programele centrului au în vedere: consiliere psihologică, consiliere profesională, îndrumare a activităţii de student etc. De asemenea, ei pot fi orientaţi înspre o alegere potrivită a carierei lor, chiar din perioada efectuării stagiului profesional (de practică) inclus în planul de învăţământ. Cu toţii pot apela la acest centru cu încredere atunci când  doresc să fie informați, să comunice sau doresc să fie îndrumați  la diferite evenimente, precum workshop-uri, training-uri sau târguri de cariere.

Lect. univ. dr. Mihaela Mureșan, coordonatorul Centrului de Carieră de la FSPAC, afirmă faptul că “scopul acestui Centru este de a veni în sprijinul tuturor studenţilor, pe tot parcursul vieţii lor studenţeşti”. Prin obiectivele propuse, acesta încearcă să promoveze în mod activ implicarea studenţilor, adaptându-se mereu la schimbările majore din mediul social și politic. Principalele obiective stabilite sunt acelea de a desfășura activități de informare şi consiliere pentru a crește gradul de angajabilitate al studenților, de a facilita comunicarea între studenți și cadrele didactice, între angajatori și experți în consiliere, de a forma și a dezvolta capacitatea studenților, precum şi de a lua decizii responsabile și informate în ceea ce priveşte traseul lor academic și profesional etc.

Centrul de Carieră al Universităţii “Babeş-Bolyai” a fost înfiinţat în anul 2005 și desfăşoară activităţi legate de informarea şi orientarea în carieră a studenţilor şi medierea forţei de muncă pe piaţa internă. Desfăşoară numeroase acţiuni care vizează o legătură coerentă între mediul de afaceri şi Universitatea “Babeş-Bolyai” si, de asemenea, optimizarea nivelului de inserţie al studenţilor şi al absolvenţilor UBB pe piaţa muncii.

Pentru cei interesați să afle mai multe detalii sau pentru cei care vor să fie îndrumaţi către  workshop-uri, târguri de cariere sau training-uri, Centrul oferă nenumărate posibilități. Puteţi afla mai multe despre prioritățile acestuia apelând la sediul centrului, în cadrul FSPAC (Str. Traian Moșoiu, nr. 71) sau trimiţând un mesaj la adresa cariera@fspac.ro.

Foto via.

 


Posted

in

by

Tags: