Helping is caring. Campanie umanitară la FSPAC

help

Trei studente la secția de Publicitate din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Dorina Olariu, Roxana Sumedrea și Cornelia Vaida, au hotărât să inițieze o campanie de ajutorare a famililor nevoiașe din Cluj-Napoca. Ideea le-a venit în urma unei teme primite la facultate, dar a devenit mai mult decât atât.

Fetele au dat peste familia Miheșan din Cluj-Napoca, un tată de 57 de ani și un copil de 13. Ioan Miheșan este primul român care a făcut înconjurul lumii într-un scaun cu rotile.

,,În 2007 am pornit într-o călătorie în jurul lumii. Scopul era să scriu o carte și să fac un film documentar.”

Călătoria dânsului a durat aproximativ un an, timp în care a avut parte de multe aventuri. Din păcate, nici cartea, nici filmul nu au fost finalizate, deoarece majoritatea înregistrărilor și notițelor i-au fost furate în curtea unei biserici de pe continentul nord-american.

Tatăl, Ioan Miheșan, are ambele picioare amputate din cauza unei boli și primește lunar o pensie de handicap care nu îi permite să își ajute fiul să urmeze o educație corespunzătoare. Cele trei studente au fost împreună cu niște prieteni în vizită la familia Miheșan și ne-au spus că tatăl este un om ,,dintr-o bucată, își acceptă condiția și încearcă să și-o depășească.” Acesta muncește de la o vârstă fragedă, dar handicapul pe care îl are nu îi mai permite să lucreze pentru a-și putea ajuta copilul, motiv pentru care aceștia sunt în pericol să ajungă în stradă.

,,La început, ne făceam doar planul pentru a primi o notă bună dar, pe parcurs, oamenii și situațiile pe care le-am întâlnit ne-au făcut să ne implicăm trup și suflet și am hotărât să facem această campanie o luptă împotriva nepăsării oamenilor, o luptă pe care dorim să o câștigăm.”, ne-a spus Dorina.

Această familie este doar prima dintre cele pe care tinerii de la FSPAC intenționează să le ajute. Pentru aceasta, va fi organizată o petrecere caritabilă, în cadrul căreia vor fi strânși bani care vor fi folosiți pentru ajutorarea familiei Miheșan.

Mesajul campaniei este ,,Îmbogățește-te dăruind!” și se adresează în principal tinerilor, pentru că aceștia sunt invitați la distracție și, astfel, au posibilitatea de a ajuta. Campania este susținută de organizația Beard Brothers, cunoscută pentru actele caritabile pe care le întreprinde în Cluj-Napoca și împrejurimi. Pentru cei interesați să lupte alături de cele trei studente pentru familia Miheșan, mai multe informații vor găsi pe pagina de Facebook Helping is caring.

 

 

Ana Ștefănel

Ana Ștefănel