help

Trei studente la secția de Publicitate din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Dorina Olariu, Roxana Sumedrea și Cornelia Vaida, au hotărât să inițieze o campanie de ajutorare a famililor nevoiașe din Cluj-Napoca. Ideea le-a venit în urma unei teme primite la facultate, dar a devenit mai mult decât atât.

Fetele au dat peste familia Miheșan din Cluj-Napoca, un tată de 57 de ani și un copil de 13. Ioan Miheșan este primul român care a făcut înconjurul lumii într-un scaun cu rotile.

,,În 2007 am pornit într-o călătorie în jurul lumii. Scopul era să scriu o carte și să fac un film documentar.”

Călătoria dânsului a durat aproximativ un an, timp în care a avut parte de multe aventuri. Din păcate, nici cartea, nici filmul nu au fost finalizate, deoarece majoritatea înregistrărilor și notițelor i-au fost furate în curtea unei biserici de pe continentul nord-american.

Tatăl, Ioan Miheșan, are ambele picioare amputate din cauza unei boli și primește lunar o pensie de handicap care nu îi permite să își ajute fiul să urmeze o educație corespunzătoare. Cele trei studente au fost împreună cu niște prieteni în vizită la familia Miheșan și ne-au spus că tatăl este un om ,,dintr-o bucată, își acceptă condiția și încearcă să și-o depășească.” Acesta muncește de la o vârstă fragedă, dar handicapul pe care îl are nu îi mai permite să lucreze pentru a-și putea ajuta copilul, motiv pentru care aceștia sunt în pericol să ajungă în stradă.

,,La început, ne făceam doar planul pentru a primi o notă bună dar, pe parcurs, oamenii și situațiile pe care le-am întâlnit ne-au făcut să ne implicăm trup și suflet și am hotărât să facem această campanie o luptă împotriva nepăsării oamenilor, o luptă pe care dorim să o câștigăm.”, ne-a spus Dorina.

Această familie este doar prima dintre cele pe care tinerii de la FSPAC intenționează să le ajute. Pentru aceasta, va fi organizată o petrecere caritabilă, în cadrul căreia vor fi strânși bani care vor fi folosiți pentru ajutorarea familiei Miheșan.

Mesajul campaniei este ,,Îmbogățește-te dăruind!” și se adresează în principal tinerilor, pentru că aceștia sunt invitați la distracție și, astfel, au posibilitatea de a ajuta. Campania este susținută de organizația Beard Brothers, cunoscută pentru actele caritabile pe care le întreprinde în Cluj-Napoca și împrejurimi. Pentru cei interesați să lupte alături de cele trei studente pentru familia Miheșan, mai multe informații vor găsi pe pagina de Facebook Helping is caring.

 

 

Leave A Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.