captain bean

  Captain Bean este mai mult decât o afacere: este o poveste a cafelei. În fiecare dimineaţă, locotenenţii căpitanului se află în faţa magazinului Central din Cluj-Napoca şi vând cafea de pe o bicicletă special amenajată.

  Bogdan Pandea, licenţiat al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, este cel care a venit cu ideea şi a pus-o imediat în practică. El a urmat Fabrica de Antreprenori, de unde s-a inspirat şi motivat, însă tot ceea ce ţine de Captain Bean a făcut singur: acte, aprobări şi alte demersuri necesare. Încă de la prima vedere,  Bogdan se vede a fi genul de om care ştie ce vrea, hotărât şi ambiţios. Vorbeşte cu pasiune despre ceea ce a reuşit să facă alături de echipa sa şi este mândru de anvergura pe care a luat-o proiectul său iniţiat în februarie 2013.

  Bogdan spune că cel mai important ,,element” pentru ca orice afacere aibă succes este mulţumirea clientului!

  ,,La noi poţi să găseşti un plus de valoare, pe lângă produsul în sine pe care îl cumperi. Am reuşit să coordonez servirea şi atitudinea de la stand, astfel încât aceasta să fie axată foarte mult pe tine, pe client, începând de la banala întrebare Cum ţi-a mers azi?, Ce faci diseară?”, spune Bogdan Pandea.

  Când l-am întrebat despre planurile de viitor, Bogdan ne-a răspuns că deocamdată nu a primit nicio ofertă care să îl intereseze în mod deosebit: ,,Sunt genul de antreprenor care nu prea rezonează cu afacerile în IT. Îmi place să fac ceva palpabil, să bat un cui, să transpir puţin.”

  Ideea numelui i-a venit în timp ce povestea cu o prietenă. L-au găsit şi au zis ,,Ăsta trebuie să fie!”. Aşa a şi rămas. Cluj-Napoca este, astfel, unul dintre puţinele oraşe din România care se poate bucura de o cafea inedită şi plină de bună dispoziţie.