De la casa de copii, spre culmile succesului

  StudentPress

  Urmează să împlinească 29 de ani luna aceasta. Nu a avut niciodată o aniversare, cum era firesc, alături de părinţii lui, deoarece a fost abandonat la naştere pentru că suferă de Vitiligo. Toate acestea nu l-au descurajat. Din contra, l-au făcut să îşi dorească să fie un exemplu pentru societate. Şi-a descoperit talentul muzical acum 5 ani la un concurs de karaoke, iar anul trecut a uimit o ţară întregă cu vocea lui la „Românii au talent”.

  5367_578008832218774_520521208_n

  „Așa cum ceilalți 10 au mâncat din aceeași farfurie, și eu, și Dorin puteam să mâncăm

  Numele lui este Cosmin Gabor, s-a născut pe 16 noiembrie 1985 în Cluj- Napoca şi suferă de o boală care produce o depigmentare a pielii pe anumite porţiuni, motiv pentru care a fost abandonat de părinţi. I-a văzut pentru prima dată când avea 13 ani, dar le-a spus că părinţii lui sunt educatoarele care l-au crescut. Între timp, aceştia au murit şi nu a apucat să îi întrebe motivul pentru care el şi fratele lui, Dorin, nu au putut să crească alături de ceilalţi 10 fraţi.

  „Se uita lumea la mine de parcă eram Spiderman”

  A crescut la o casă de copii din Gherla, dar asta nu l-a împiedicat să termine un liceu şi să îşi dea examenul de bacalaureat. Afecţiunea de care suferă de la naştere, Vitiligo (boala lui Michael Jackson), l-a făcut de multe ori să se simtă marginalizat. Spune că atunci când mergea la ştrand şi încerca să îşi dea jos tricoul toată lumea se uita la el, dar a încercat să nu lase asta să îl afecteze. El crede că perfecţiunea constă în ceea ce e în sufletul tău şi reuşeşti să le transmiţi altora, nu doar în aspectul fizic.

  10641230_733544260086164_435550787062004558_n

  „Au început să plângă în timp ce eu cântam”

  Talentul şi l-a descoperit la un concurs de karaoke, în urmă cu 5 ani, unde a făcut un pariu cu un prieten că va cânta. Îşi aminteşte şi acum că persoanele de la masa lui au început să plângă în timp ce el cânta melodia „Vivo per lei” a lui Andrea Bocelli. Acolo i s-a spus pentru prima dată să facă ceva în legătură cu vocea lui şi asta a şi făcut. Anul trecut şi-a făcut auzită vocea în faţa întregii ţări participând la emisiunea „Românii au talent”, unde a primit trei de „Da” şi ropote de aplauze.

  „O să fac totul treptat, încet, uşor, dar sigur”

  După apariţia la „Românii au talent”, viaţa lui s-a schimbat în „foarte, foarte bine”, spune el. A primit foarte multe invitaţii la evenimente, la emisiuni TV, cântă la nunţi şi la botezuri, iar în prezent lucrează la câteva piese şi speră ca în următorul an să apară şi un album. Faima, însă, nu l-a schimbat foarte tare, face ce făcea şi înainte. Aranjează marfa pe raft la un supermarket din Gilău şi, în acelaşi timp, este MC la un club de karaoke din Cluj-Napoca.

  „Şcoala te înalţă”

  Chiar dacă viaţa lui s-a schimbat, Cosmin nu a uitat nicio secundă de unde a plecat şi continuă să îi ajute pe copiii abandonaţi prin diferite evenimente caritabile. El îi sfătuieşte să se îndrepte spre şcoală, să fie civilizaţi, să muncească, să nu fure şi să se axeze pe ceea ce vor să facă în viaţă, pentru că o să li se deschidă anumite orizonturi. Ei trebuie doar să calculeze bine ce vor să facă.