Supele de la SoupeR

Pe bulevardul Eroilor e o ușă îngustă pe care scrie aproape neobservabil ,,SoupeR”. Pentru necunoscători, e doar o altă ușă dintre multele care așteaptă să fie deschise. Dar, odată ce iei în seamă mesajul de deasupra clanței, care te îmbie să ,,Push it. Push it really hard.”, descoperi înăuntru un univers inimaginabil al gourmet-ului.

SoupeR

Pe peretele din spatele tejghelei, vopsit în negru ca și tablele pe care scriam la școală, e scris cu cretă meniul zilei: sandwich-uri bio, salate proaspete și oferta în continuă schimbare de patru supe cremă. Majoritatea clienților stau și se zgâiesc la numele mâncărurilor cel puțin două minute: ,,Oare vreau o cremă de usturoi cu scoici sau una de roșii toscana?”.

SoupeR

Deși nu e nimic mai chic decât să ceri supa la pachet și să o mănânci stând pe banca de lângă Clopot, poți la fel de bine să te așezi pe unul din scaunele înalte care înconjoară interiorul. Ai de ales între a te uita pe geam la agitația de pe bulevard sau a te delecta cu desenele care explică de ce e diferit un Cappuccino față de un Latte Macchiato de pe peretele opus ferestrei. Iar, cu un întreg perete destinat băuturilor pe bază de cafea, îți poți imagina că ale lor sunt la fel de bune ca și mâncarea.

SoupeR

Și până la urmă, cine ar fi crezut că supa de pui de când eram mici va ajunge ridicată la rang de artă?

 

Alexandra Stan

Alexandra Stan