Noua Odisee Spațială: Interstellar

  interstellar_a

  Sunt un iubitor de cinema de ani de zile, am citit o mulțime de comentarii cu privire la IMDb și reviste sau forumuri, dar niciodată nu am găsit un film la care să-mi fie greu să găsesc puncte negative. Până să văd Interstellar.

  În primul rând, esteun film teribil de frumos. Sincer, a fost atât de frumos încât m-am simțit ca și cum am fost aspirat în ecran. Modul regizorului Nolan de a arăta unele scene îmi aduc aminte de 2001. A Space Odyssey (de fapt, multe lucruri, probabil, vă vor aminti de acest film). Putem simți talentul lui Christopher Nolan doar uitându-ne la modul în care este filmat. Vizual este stupefiant, toate detaliile sunt studiate cu grijă, mai ales cele care implică călătoria prin spațiu. Scenele în care observăm nava din exterior, direcționându-se cu ajutorul vaporilor și lipsa sunetului pe fundal, datorat vidului, creează o atmosferă reală, total diferită de viziunea sci-fi-urilor de până acum. Nolan a lucrat alături de o echipă de astofizicieni, tocmai pentru simula o experiență spațială reală.

  Nolan este cunoscut pentru modul în care își pune amprenta pe filmele sale, tot ce a produs el până acum a revoluționat industria filmului. Cu The Dark Knight a revoluționat filmele cu supereroi. Cu Inception și Memento a schimbat genul psihologic cu un twist la sfârșit. Cu Interstellar revoluționează genul science-fiction în cinema. În timpul anilor ‘50, Asimov a pus bazele science fiction-ului modern. Lucas și Kubrick au făcut același lucru în cinema. Astăzi, Nolan stabilește noile baze ale genului în filmologia contemporană.

  interstellar_movie_still_2

  Nucleul emoțional al poveștii este relația personajului jucat de Matthew McConaughey și fiica sa – Mackenzie Foy/Jessica Chastain. McConaughey joacă  unul din cele mai emoționale roluri ale vieții sale. Toată drama relației dintre tată și fiică din acest film nu va lăsa pe nimeni indiferent. Anne Hathaway, Wes Bentley, Michael Caine, Casey Affleck, Ellen Burstyn și alți actori au oferit ansamblul potrivit pentru a oferi sprijinul unui filmul foarte realist. Dacă vorbim despre personaje, trebuie să se constate, de asemenea, doi roboți care au însoțit eroii noștri în această călătorie dificilă. Unul dintre ei adaugă o notă de umor in film, care atenuează atmosfera constant deprimantă, dramatică, și, uneori, într-adevăr întunecată.

  Interstellar este un film care fură inimile publicului nu numai cu splendoarea  sci-fi-ului, dar, de asemenea, cu o poveste emoționantă care se petrece chiar în mijlocul ei. Acest film nu este numai despre descoperiri, explorarea spațiului și salvarea omenirii, ci, de asemenea, despre relația ditnre tată și fiică, care sunt puși într-o situație dificilă în viață, atunci când unul dintre ei trebuie să îl părăsească pe celălalt în numele unui scop superior.