La barul poporului, tovarăși!

De multe ori, locul unde îți bei cafeaua sau sucul rămâne doar un bar sau o cafenea și atât. Totuși, sunt unele localuri care au o voce proprie, care, dincolo de mese și scaune, au o „poveste” de împărtășit.

Soviet_Panorama1

Unul dintre localurile cu personalitate din Cluj este The Soviet, situat lângă Piaţa Muzeului (Str. Roosvelt Nr. 1). După cum spune şi numele, localul este puternic inspirat de Uniunea Sovietică. Când intri, pare că ai intrat într-o clădire comunistă din Mama Rusie. Când citeşti meniul, te convingi de acest lucru, iar când îţi vine comanda faci ochii mari. Localul pur şi simplu îşi respectă tematica! Scurta descriere de pe site-ul oficial îmi pare niţel modestă şi restrictivă: „The Soviet! Uzina de cocktail-uri a Clujului este un bar tematic, cu cocktail-uri originale servite in borcane, atmosferă tovărașească și terasă comunistă.”

Vă sugerez să citiți cu atenție denumirile din meniu și descrierile. E un adevărat deliciu! Eu, una, m-am zgâit și la textele și desenele de pe pereții pictați, dar și la celelalte elemente ce formează designul localului (fiecare încăpere este concepută diferit.) Dacă vă comandați „Cafeaua Poporului” și un suc, le veți primi în formula în care le-ați fi primit acum câteva zeci de ani, dacă mă-nțelegeți.

cafea+suc sursa Facebook
via Facebook

Prețurile sunt destul de accesibile, majoritatea clienților fiind studenți. În acest sens, localul are diverse promoții și organizează și diverse activități, cum sunt concertele (înăuntru sau pe terasă) și jocurile de cultură generală. Acestea se desfășoară în grupuri (în general, persoanele de la o masă formează o echipă), iar premiile constau în vouchere.

Într-o amiază în care-ți dorești o cafea ca-n popor sau într-o seară în care vrei să fii social alături de tovarăși, The Soviet poate fi alegerea ta.


Posted

in

by

Tags: