1407371057000-XXX-TEENAGE-MUTANT-NINJA-TURTLES-MOV-JY-1478--66316298

Filmul original din 1990, Teenage Mutant Ninja Turtles, are un loc foarte special în copilăria mea. Chiar dacă filmul nu a fost extraordinar cinematografic, a fost fantastic pentru ce încerca să fie.

Am avut speranțe decente pentru această nouă versiune. Mulți oameni păreau să-l abordeze ca fiind un film serios. Adică, hai, este vorba despre niște broaște țestoase care vorbesc și luptă împotriva criminalității. Nu ar trebui fie luat foarte în serios. Dacă aș rezuma filmul în câteva cuvinte, aș putea spune că este vorba despre un răufăcător ninja care amenință New York-ul, iar un grup de broaște țestoase mutante instruite în arta ninjutsu trebuie sa iasă din umbră pentru a-și proteja casa.

Schimbările pe care le aduce povestea nu ajută deloc firul narativ și dezvoltarea personajelor. Realizatorii au îndepărtat orice legătură din povestea originală între Splinter și Shredder, astfel încât putem spune la revedere de la orice conexiune emoțională sau tensiune. În această versiune, Splinter nu a fost comandantul ninja, Hamato Yoshi, și nici măcar un animal de companie/elev de-al lui Yoshi. De fapt, Yoshi pare să fi fost omis complet. Deci, cum devine Splinter un maestru ninja? Citește o carte. Nu glumesc. Găsește o carte și învață singur. Atunci când Splinter începe să învețe, țestoasele sunt deja destul de mari și vorbesc. El a învățat nu numai toate tipurile de Ninjitsu, dar, de asemenea, le-a stapânit în mai puțin de zece ani… și a avut și timpul necesar pentru a le antrena și pe țestoase.

29906170001_3719637754001_Screen-Shot-2014-08-07-at-2-38-18-PM

Țestoasele sunt una dintre părțile destul de bune ale filmului. Deși fiecare dintre ele au anumite trăsături unice din cauza lipsei unei interacțiuni mai solide, nu putem dezvolta afecțiune față de ele. Greșeala a fost folosirea si aprofundarea personajului lui Megan Fox, în loc de a crea o relație mult mai profundă a țestoaselor.

Nu-mi amintesc ultima dată când m-am uitat la un film cu niște personaje negative atât de plictisitoare. În loc de a se axa pe un singur personaj negativ principal (Shredder), acum avem doi: Eric Sachs, un om de știință bogat/anteprenor și Shredder, un maestru ninja rău, fără personalitate. Eric Sachs este cu Shredder pentru bani? Dar nu e deja un miliardar, cu un castel pe un munte și propriul zgârie-nori? El are nevoie de mai mulți bani pentru că este rău. Shredder este cel mai superficial și unidimensional personaj din acest film. Nu ni se spune nimic din povestea lui sau motivația sa. Clanul Piciorului este, de asemenea, un grup de razboinici ninja, care, de fapt, sunt doar niște tipi cu arme complet inutili.

Leave A Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.