Îngrijirea părului în perioada friguroasă

Odată cu venirea toamnei, observăm cum părul nostru își pierde din strălucire. Firele se despică, apare mătreața și părul capătă un aspect neîngrijit. Această schimbare apare datorită lipsei de vitamine și frigului, care afectează sănătatea părului.

Portrait of happy woman outdoors in winter

Părul se poate degrada și din alte motive, cum ar fi: cauze hormonale (prea mult testosteron, pilule contraceptive, menopauza), stres și infectii.Firele de păr, asemeni unor plante, au nevoie de teren fertil ca să crească sănătoase. Dacă le lipsesc substanțele nutritive, se ofilesc. Carența de fier, cupru, calciu, dar și un regim de slăbire sever pot dăuna părului.

Însă nu trebuie să ne facem griji, deoarece ne putem regenera și pregăti părul pentru perioada friguroasă urmând câțiva pași simpli.

  1. Mănâncă sănătos și diversificat. Este cel mai important pas pe care trebuie să îl urmezi atunci când îți dorești un păr cu adevărat frumos. Mineralele și vitaminele oferite de o nutriție echilibrată se vor reflecta în sănătatea părului tău.
  2. Nu exagera cu produsele cosmetice. Chiar dacă ești pasionată de îngrijirea părului și încerci să eviți degradarea lui, nu uita că părul are nevoie să respire, mai ales după ce pe timpul verii a fost supus razelor ultraviolete și soluțiilor de protecție. Doar câteva produse de calitate sunt suficiente pentru ca părul tău să fie sănătos și plin de strălucire: șampon, balsam, mască hidratantă, o spumă pentru volum și, eventual, un produs pentru remedierea diferitelor probleme (vârfuri despicate, mătreată, căderea părului).
  3. Folosește balsamul de păr doar o dată la două spălări, pentru a nu-ți încărca părul. În același timp, evită să îți speli părul zilnic. Dacă ești nevoită, încearcă să folosești un șampon de uz frecvent, pentru a nu deteriora firul de păr.
  4. Tunde-te! O dată la o lună și jumătate, programează-te la coafor pentru tăierea vârfurilor. Este o regulă importantă, pe care, din păcate, multe dintre noi o uităm, în special atunci când ne dorim să avem părul cât mai lung.
  5. Evită fularele şi jachetele din lână. Lâna este vinovată pentru deteriorarea mai rapidă a părului, deci încearcă să eviți acest material. Când părul se freacă de fular sau gulerul hainei, firele se rup mult mai repede decât dacă ai purta un alt material. În plus, vei avea nevoie de mai multă hidratare, ceea ce pe timpul iernii poate să îți încarce părul.

Respectă această regula de aur: „Tratează-ți părul ca și cum ar fi mătase!”. Când faci baie, masează ușor pielea capului, iar când iți perii parul, fă-o cu delicatețe. Îngrijirea părului este, până la urmă, o artă ce necesita răbdare și pasiune.


Posted

in

by

Tags: