Căminul studențesc. Manual de utilizare

via cms.riverboom.com/
via cms.riverboom.com

Multe se spun despre viața de student. De cele mai multe ori, oamenii asociază mersul la facultate cu mutatul în cămin, care pare a fi una dintre experiețele-cheie ale celor trei ani. Ei bine, căminul studențesc este ca un ou cu surprize: frumos ambalat, dar care, de cele mai multe ori, nu ne oferă surpriza care să ne mulțumească pe deplin.

Atunci când trebuie să plecați de acasă ca să locuiți la cămin, trebuie să aveți în dotare un manual de instrucțiuni care să vă ajute să trăiți această nouă experiență ca la carte.

1. Să nu iei mai mult decât poți duce… sau mai mult decât poți înghesui într-o cameră ce se aseamănă cu compartimentul de la clasa a II-a al trenului care te-a adus.

2. Primul impuls va fi să îți alegi patul de la etaj. Cu toții ne-am dorit să dormim în așa ceva când eram mici, însă dacă acum îl vei alege, un an întreg vei fi chinuit de întrebarea ,,de ce?”.

3. Cu siguranță o să simți nevoia, mai ales la început, să ieși pe hol și să vorbești la telefon. Vei câștiga poate mai multă liniște, însă te vei întoarce în cameră mirosind a cartofi prăjiți, omletă și alte specialități.

4. Programul tău nu va mai depinde de alarma pe care erai obișnuit să o setezi. Bineînțeles că te vei pune să dormi când vrei tu, dar de cele mai multe ori te vei trezi când vrea colegul de cameră.

5. La cămin vei descoperi cât de importantă este existența scaunului. Aici, acesta este dulap, bibliotecă, masă de călcat, cuier, loc pentru laptop și, rareori, scaun.

6. Design-ul camerei tale va fi unul cu totul și cu totul inovativ. Borcanele, caserolele, cutiile și gențile de rafie în care îți vor trimite părinții pachete vor fi obiecte decorative, fie că vrei, fie că nu.

7. Dacă ești fată și ai avut o pasiune pentru telenovele, atunci vei fi fericită să afli că la cămin vei avea parte de telenovele 3D. Poveștile colegelor de cameră vor fi de zece ori mai interesante și te vor ține în suspans mai mult decât orice telenovelă văzută până acum.

8. Principalele momente în care vei socializa cu colegii de palier vor fi acelea în care vei ieși pe hol să întrebi de ce nu merge ’netul, ce mâncare e la cantină sau dacă e liber la dușuri.

Așadar, mutatul în cămin va fi una dintre experiențele care îți vor oferi multe provocări, cărora trebuie să le faci față cu răbdare și multe amintiri de povestit… prietenilor!

 


Posted

in

by

Tags: