FII Practic vine anul acesta și în Cluj

  11070223_825787500801826_383547080225739164_n

  Pentru a  încuraja pasiunea clujenilor interesați de informatică, cei din asociația ASII (Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni), în colaborare cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, organizează în perioada  21 martie – 15 mai training-uri de formare în domeniul IT susținute de oameni cu experiență din domeniul academic și corporatist.

  Piața IT din Cluj s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Tot mai mulți investitori străini și-au deschis sedii aici și au oferit locuri de muncă informaticienilor clujeni.

  Au vorbit despre asta și ziariștii britanici de la Financial Times în 2010, când au realizat un material video despre Clujul „devenit un hub pentru piața de IT și software din România”. Citat de cei de la Adevărul, reporterul Chris Bryant (FT) declara: „Al treilea oraş ca mărime al României, Clujul e o metropolă studenţească vibrantă. Universitatea de aici, cea mai mare din ţară, a crescut numeroşi studenţi talentaţi care lucrează acum în cadrul unor mari companii, care au ales să-şi deschidă sedii la Cluj. Oraşul şi-a făcut un renume pe piaţa IT şi software”.

  Astfel, cei de la ASII vin în sprijinul celor care doresc un loc de muncă în acest domeniu și spun ei „După 3 ediții încununate cu succes în Iași (aproximativ 1500 de aplicanți la FII Practic 2014), proiectul se extinde la nivel național, oferind sesiuni de training și în orașul Cluj-Napoca. Cei ce doresc să participe se pot înscrie la una din următoarele 5 arii: Front End, Back End, Game Developement, Testing și Design.”

  Training-urile se vor desfășura pe parcursul a șase weekend-uri, 21 martie-15 mai, iar la final cursanții vor primi diplome de absolvire. Primii trei cei mai buni vor primi și premii din partea partenerilor.

  Toți cei care sunt interesați de acest proiect pot accesa site-ul www.fiipractic.asii.ro/cluj, unde vor putea completa un formular de înscriere pentru fiecare arie dorită, în perioada 4-18 martie. De asemenea ultimele noutăți pot fi aflate de pe pagina de Facebook www.facebook.com/fiipractic.