Escrocheriile maestrului Nicky: Focus

focus-422233l

La sfârşitul lunii februarie a avut loc premiera filmului Focus în cinematografele româneşti, peliculă care îi are pe Margot Robbie (Jess) şi pe Will Smith (Nicky) în roluri principale. Filmul redă povestea de viață dintre Nicky – un maestru al escrocheriilor, un tip ambiţios şi cutezător  și Jess – tânăra care îi sucește mințile acestuia şi reuşeşte cu ușurință să se integreze în acţiunile sale.

Actorul principal, Will Smith, joacă rolul unui bărbat impulsiv, adept al escrocheriilor din lumea afacerilor. Lucrurile în care este implicat iau amploare în momentul în care o întâlneşte pe Jess, o tânără ambiţioasă în ale înşelăciunii. Acesta începe să îi destăinuie micile trucuri care îl conduc pe drumul spre succes, însă, după o perioadă de colaborare şi implicare totală, sentimentele dintre cei doi se intensifică. În momentul în care simte că atracţia dintre ei este prea puternică, dispare din viaţa ei fără să-i dea explicaţii şi se concentrează în continuare asupra afacerilor.

Plecarea lui misterioasă îi provoacă o stare melancolică. După trei ani, o regăseşte la Buenos-Aires, în compania unui afacerist, complet schimbată: este elevată, încrezătoare în forţele proprii şi experimentată în folosirea tacticilor jocului în care este implicată. Experienţa acumulată şi trăsăturile de caracter îi sunt reflectate în individualitatea ei specifică – fineţea, eleganţa, feminitatea şi îndemânarea o definesc. Se împlică cu aceeaşi determinare în mijlocul unei scheme importante a maestrului escroc şi reuşeşte să îi dea planurile acestuia peste cap, punând la bătaie o serie de manevre complicate.

focus-759389l-imagine

Nominalizatul la Premiul Oscar, Will Smith a jucat roluri importante şi în Ali, şi În căutarea fericirii, iar Margot Robbie e cunoscută din Lupul de pe Wall Street. Echipa care a contribuit la realizarea filmului îi include pe directorul de imagine Xavier Grobet şi pe editorul Jan Kovac. Regia filmului le aparține lui Glenn Ficarra şi John Requa, iar producători sunt Charlie Gogolak, Stan Wladkowski și Denise Di Novi. Cel care a susţinut şi iniţiat toate manevrele de furt care s-au desfăşurat în film a fost Apollo Robbins, poreclit „Hoţul Gentleman”, oferind aceste tactici ingenioase din postura de consultant.

Lansarea filmului Focus, ce îi are pe Will Smith şi pe Margot Robbie în prim plan, a avut parte de un mare succes, debutând astfel în box office-ul nord-american cu cele mai mari încasări acumulate în trei zile, adică 19,1 milioane de dolari. Premiera în cinematografele româneşti a avut loc pe data de 27 februarie.


Posted

in

by

Tags: