Despre sport, pasiune și solidaritate: ,,U” Alexandrion vs. Student Sport Cluj

studentsport

Pasiunea pentru sport este o tradiție în familia lui Ștefan Coman. Având precedenți în tenis de câmp și gimnastică, a practicat de mic handbal și tenis de câmp. Nici când a venit la facultate  nu s-a lăsat mai prejos. S-a înscris în Student Sport, iar într-un an de zile a ajuns să ducă la bun sfârșit proiecte importante în această organizație.

Actualul Secretar General al SSC a inițiat și coordonat proiectul caritabil de Crăciun  al SSC ,,Fă o bucurie dăruind o jucărie”, care a fost un adevărat succes, iar acum a inițiat un nou proiect caritabil și anume meciul demonstrativ de handbal ,,U”Alexandrion vs. Student Sport Cluj,  care va avea loc duminică, 22 martie, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor ,,Horia Demian”.

Într-un an de zile ai ajuns de la voluntar la funcția de Secretar General al organizației Student Sport Cluj. Cum ai reușit acest lucru?

Mai întâi am început ca Secretar General interimar, deoarece persoana care activa pe acest post nu a mai putut să continue și m-am gândit să preiau eu această funcție. Ulterior, când au fost alegerile pentru posturile organizației, m-am decis să continui, deoarece mi-a plăcut și mi s-a părut foarte interesantă această funcție, datorită faptului că era o provocare pentru mine și mi-am depus candidatura. Drept urmare am și fost ales.

Cum ți-a venit ideea celor două proiecte caritabile?

Studiez specializarea Kinetoterapie și am fost în centre pentru copii. În proiectul caritabil din decembrie 2014 au fost angrenati studenții clujeni și a fost destinat copiilor Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, iar în cel din martie 2015 sunt angrenați voluntarii organizației și este destinat copiilor din Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii ,,Arlechino” din Cluj-Napoca.

În ce constau ajutoarele pentru copii?

Din fondurile adunate în urma meciurilor demonstrative, se vor achiziționa materiale sportive pentru copii precum treninguri, mingi, seturi de palete de tenis etc.

Este receptivă lumea la astfel de proiecte?

Din fericire pentru noi, a fost receptiv un număr destul de mare de persoane. La proiectul caritabil din decembrie 2014, s-au înscris 8 echipe la handbal, 16 la baschet și 9 la volei, un total de aproximativ 250 de studenți.

Este greu să organizezi un astfel de proiect?

Pentru construirea unui proiect de o asemenea anvergură sunt multe demersuri de făcut, cum ar fi: obținerea unor săli de sport, unor sponsorizări, aprobări. Noi, voluntarii organizației, ne-am împărțit treburile în așa fel încât să iasă totul bine și să ducem proiectul la bun sfârșit.

De unde pasiunea pentru sport?

Pasiunea mea a început încă de mic copil, deoarece în familia mea au fost sportivi de performanță în tenis de câmp, gimnastică și am fost îndrumat și eu către sport. Am practicat trei ani tenis de câmp și nouă ani handbal. Am vrut să continuu în lumea sportului, iar acesta a fost motivul pentru care m-am înscris în organizația Student Sport Cluj în martie 2014.

De ce ai ales să vii să studiezi în Cluj?

Am ales Clujul pentru centrul universitar foarte bun pe care îl are, pentru oamenii de aici, calmul, curățenia și influențele vestice ale orașului.

Puteți găsi evenimentul și pe Facebook, accesând următoarele link-uri: Event sau Pagina oficială a organizației.


Posted

in

by

Tags: