Domnul cu cincizeci de umbre

Fifty_Shades_of_Grey_69968

Anastasia Steel (Dakota Johnson), o tânără studentă la filologie, duce o viată obișnuită și lipsită de culoare. Într-o zi, însă, viața ei se schimbă radical. Totul începe de la un simplu interviu acordat de către Christian Grey (Jamie Dornan), un prosper om de afaceri. Anastasia se simte oarecum intimidată în preajma lui, dar acest lucru nu o oprește în a-l admira. Christian încearcă să păstreze distanța între ei, afirmându-i că nu este omul potrivit pentru ea, dar aceasta nu încetează să-l dorească din ce în ce mai tare. Treptat, Ana descoperă lumea lui, o lume în care domină erotismul. Secretul lui este o cameră roșie, un loc unde Christian își dă frâu liber imaginației. Acolo, fanteziile lui prind viață, iar Anastasia urmează să fie cea care contribuie la îndeplinirea lor.

Cincizeci de umbre ale lui Grey sau Fifty Shades of Grey este o peliculă construită pe o relație BDSM, o relație în care curiozitatea naște dorință. Practicile de aici sunt ceva nou pentru Anastasia, ceva care îi trezește o dorință nebună, o dorință pe care nu o mai poate stăpâni. Regizorul Sam Taylor-Johnson prezintă două lumi diferite, a personajului Christian (Jamie Dornan), care preferă să domine și a Anastasiei (Dakota Johnson), care urmează să fie dominată. Într-un fel, Christian ține cont doar de satisfația personală, iar în unele momente acesta își revarsă mânia într-un mod violent, ceea ce creează o stare de tensiune în film.

Dacă este să facem o comparație cu volumul care stă la baza filmului, în carete există momente în care Anastasia monologhează, descriindu-și trăirile și senzațiile atunci când e împreună cu Christian. În film, monologurile scenarista Kelly Marcel alege ca monologurile Anastasiei să dispară.

Anastasia intră treptat în lumea lui Christian, o lume pe care o descoperă cu mult entuziasm. Finalul lasă de dorit, totuși. Nu a fost atât de clar care este tema acestui film: că există oameni bogați cu gânduri neortodoxe sau doar au încadrat câteva scene erotice într-o poveste oarecare pentru a face pelicula mai atractivă?

Coloana sonoră a fost semnată de către Danny Elfman, iar muzica din film s-a menținut și în topul celor mai ascultate piese în ultima perioadă, cu milioane de vizualizări pe YouTube.

Cincizeci de umbre ale lui Greyeste filmul care a făcut ravagii în întreaga lume. E peliculă foarte așteptată, dar și foarte criticată. A fost chiar interzisă în unele țări, însă încasările filmului stau excelent, suma totală ajungând la o peste o jumătate de miliard de dolari. Filmul are un final care arată, într-un fel, consecințele practicilor BDSM într-o relație și faptul că unii oamenii acceptă sau pur și simplu conștientizează că biciurile din piele nu sunt tocmai pentru ei.


Posted

in

by

Tags: