Expoziție expresionistă a grupului Artstarter la Cluj-Napoca

  Vernisajul expoziției Expresionism a grupului Artstarter a avut loc marți, în localul „La Cizmărie” din Cluj-Napoca. Grupul Artstarter  a fost înființat de câțiva studenți din anul I de la grafică, Universitatea de Artă și Design. Membrii grupului au dezvoltat un proiect în cadrul căruia își propun să abordeze tehnicile curentelor istorice ale epocii moderne. Luna trecută au avut o expoziție în care au abordat tehnicile impresionismului, iar luna aceasta s-au apropiat cele ale expresionismului. În cadrul vernisajului expoziției Expresionism Adora Petca, Alexandru Țurcan, Anca Șarba, Cristina Tofan, Ioana Mora, Iulia Zdroma, Timea Moldovan, Veronica Derevlean și Vladlena Popa au participat cu câte o creație plastică.

  DSC07181

   

  DSC07173

  Au fost expuse nouă tablouri. Deși numărul desenelor a fost mic, tematica și abordările au fost variate. Dacă primul tablou, realizat de Ioana Mora, Românii la grătar e transparent ca temă, creația Timeei Moldovan este deschisă interpretărilor. Ea explică faptul că atunci când se lipește plasticul, acesta se distruge și arată urât, dar, cu toate acestea, rezultatul este estetic, de unde și denumirea: Față-Verso. „I-am pus numele Față-Verso pentru ca cei ce o privesc să poată interpreta. Fiecare percepe viața și arta într-un mod diferit.”, completează ea.

  DSC07183

  Vladlena Popa a participat la această expoziție cu creația Așteptare. „Expresionismul este curentul meu preferat, deoarece îmi permite să exprim. Nu îmi place să folosesc culori, de aceea desenul meu este o gravură.” „Mă inspir din lucrurile apropiate mie. De data aceasta a fost un autoportret.”

  Grupul Artstarter își continuă activitatea și pregătește o expoziție care abordează tehnicile unui alt curent modern pentru luna viitoare.