Teatru plutitor inaugurat la Cluj-Napoca

  11356043_1133651226682143_1636833529_n

  Prima scenă flotantă constuită din pet-uri din Cluj-Napoca a fost inaugurată sâmbătă, 30 mai și e amplasată pe lacul din Iulius Park. Aproximativ 800 de clujeni au fost prezenți în micul amfiteatru amenajat în aer liber, delectându-se cu muzica interpretată de Orchestra Simfonică ,,Philharmonia Napocensis”, dar și cu spectacole de balet realizate pe coloana sonoră a filmului ,,Lord of the rings”.

  ,,M-am implicat atât cât am putut în acest proiect, pentru că mi-a surâs ideea unei scene flotante destinată unor activități culturale. Însă ce m-a atras cel mai mult a fost partea refolosirii pet-urilor. Scena plutește datorită unor module flotante din pet-uri. Acele pet-uri au fost adunate timp de mai bine de o lună și jumătate de la locuitorii orașului. Pet-urile urmează a fi reciclate după ce se demontează scena, deci proiectul e un câștig din mai multe perspective.”, a declarat Diana Ioana Grigoriu, studentă și voluntară în cadrul proiectului.

  Proiectul ,,Scena verde” este inițiat de Societatea Culturală Filarmonia. Clujenii au fost invitați să recicleze pet-urile în mai multe puncte de colectare din oraș, iar potrivit organizatorilor, din peste 100.000 de pet-uri colectate, aproximativ 70.000 au fost selecționate pentru construirea teatrului plutitor.

  ,,În ceea ce privește munca depusă, am adunat pet-urile din țarcurile amplasate în oras, le-am sortat în funcție de mărime, pentru ca apoi să le legăm cu banda adezivă în grupuri de câte patru. Pet-urile legate au umplut acele module flotante. Pare simplu, dar cantitatea de pet-uri necesare a presupust mai bine de două săptamâni de muncă.”, a mai afirmat voluntara.

  Totuși, proiectul este abia la jumătate, deoarece mai trebuie construit și pavilionul prevăzut inițial. La evenimentul inaugural, organizatorii au explicat, însă, faptul că pentru finalizarea scenei mai au nevoie de 10.000 de euro, încurajându-i pe cei prezenți să contribuie cu donații.

  ,,Scena verde” va găzdui evenimente muzicale, fiind parte a programului ,,Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015”.