Epoca Marvel: Avengers Age of Ultron

avengers_age_of_ultron

Avengers Age of Ultron vine ca un ciocan și sparge orice îndoială că benzile desenate adaptate pentru marele ecran vor înceta vreodată să apară.

Marvel ne confirmă că prima fază a acestui univers, denumită Marvel Phaze One, a fost finalizată cu acest film; practic, asta s-a întâmplat odată cu introducerea personajelor cheie, adică tot șirul filmelor despre super eroi de până acum.

Ador faptul că în continuare există acel feeling comic de-a lungul filmului, mai ales în interacțiunea personajelor. Nu este mult de zis în ceea ce privește dezvoltarea lor, deoarece este asemănătoare cu cea din primul film, singura diferență fiind faptul că relațiile dintre ei doar acum se sedimentează. Anumite personaje, și prin asta mă refer la cele care nu au avut prim-planul în filmul precedent, au onoarea să se arate: de exemplu, Hawkeye (tipul cu arcul), căruia i se ilustrează o nouă față, diferită de cea cu care ne-am obișnuit.

Acțiunea este oarecum asemănătoare cu cea din primul film, cu tendința de a varia de la situații amuzante la foarte serioase. Însă schimbările acestea intervin în momentul potrivit, iar pentru spectatori această trecere nu este dificilă, deoarece apare în situațiile oportune. Când acțiunea devine prea obositoare, filmul se axează pe interacțiunea personajelor, iar înainte să devină plictisitor, te plesnește din nou cu acțiune.

În mare parte, filmul încearcă să consolideze relațiile dintre personaje cu ajutorul unui antagonist absolut. De aceea, veți întâlni aceleași personaje din primul film, însă pe parcursul acestuia veți asista la o separare treptată, nu doar fizică, ci și ideologică, care în mare parte va da un nivel mult mai profund poveștii.

Scena care m-a marcat cel mai mult este lupta între Hulk și Ironman. Te simți oarecum copleșit când vezi cum doi coloși se înfruntă într-un mediu urban, efectele speciale fiind extraordinare. Ai impresia că totul este real și, pentru câteva secunde, chiar simți că ești acolo.

Fără a da spoilere, acest film încearcă să găsească un motiv de a-i separa pe acești eroi. Spre deosebire de prima parte, unde efortul era unirea lor, aici ne întâlnim cu încercarea de a-i diferenția pe fiecare dintre ei, creând niște indivizi care luptă uniți doar de dragul omenirii.

Per total, filmul este plăcut, însă să nu vă așteptați la o experiență existențială care să vă marcheze viața.

Pierluigi Testerini

Pierluigi Testerini