Diana Timofte: „Văd o bijuterie, vreau să fac o geantă cu bijuterii, mă inspiră un câmp cu flori care în mintea mea se transformă într-o geantă cu flori. Bineînțeles, de cele mai multe ori mă inspiră revistele, materialul din care sunt realizate majoritatea genților. Dacă în mână îmi pică în mână o revistă cu pagini frumoase, automat în mintea mea o transform într-o geantă. În rest, îmi place să fac diferite combinații de culori, genți cu diferite imprimeuri, cum ar fi Minionii, pe care îi ador; imediat i-am văzut pe o geantă”.
La noi în țară, trend-ul genților din hârtie este relativ nou. Se pare, însă, că prinde foarte bine în rândul româncelor, deschise la orice noutate. Vă propun să aflăm mai multe detalii despre acest business chiar de la Diana Timofte, o tânără din Hunedoara, care se ocupă de minuțiosul proces de realizare a unor astfel de opere de artă.
Diana realizează gențile din hârtie de acum doi, dar spune că a început acest mic business mai timid, cu pași mici. Îl vede atât ca pe o afacere, cât şi ca pe un hobby. În doi ani, de când lucrează în acest domeniu, a vândut destule de multe genţi. Realizarea unei genți e un procedeu minuțios, care se face în mulți pași, iar timpul alocat diferă, în funcție de dimensiune. De exemplu, realizarea unui portofel durează aproximativ 10 ore, a unui plic mediu 2-3 zile, iar confecționarea unei genți de dimensiuni mai mari poate dura chiar 2-3 săptămâni.
În ultimul timp, au luat mare amploare comenzile pentru genți de dimensiuni mari, cu toartă din piele naturală. De asemenea, se solicită din ce în ce mai des și genți personalizate cu diferite fotografii. Pentru ea, aceste genți au devenit un must-have, conturând orice ținută. Gențile personalizate cu imagine imprimată i se păreau la început cel mai greu de realizat, însă, după ce a învățat și perfecționat tehnica de lucru, a devenit floare la ureche.
Spre surprinderea Dianei, româncele s-au dovedit a fi foarte deschise la acest gen de genți, deși mai întâlneşte și persoane sceptice, care o întreabă: „Ce se întâmplă dacă mă prinde ploaia?”. Însă procedeul de realizare a genților din hârtie presupune plastifierea hârtiei, astfel încât geanta devine rezistentă și impermeabilă. Odată explicat procedeul de realizare a produselor, se deschid și mai mult către acest gen de genți, lucru care o bucură.
Consideră că obiectele confecționate de ea se pot adapta oricărui stil. Merg foarte bine atât la o ținută casual, cât și la o ținută elegantă. Se potrivesc, de asemenea, și oricărei categorii de vârstă. Motivul pentru care s-a apucat de aceste genți și pentru care le adoră atât de mult e faptul că sunt unice. Așadar, dacă ar trebui să definească într-un singur cuvânt o geantă din hârtie acesta ar fi: unică!
Gențile din reviste colorate sunt preferatele Dianei și tot pe acestea le recomandă și pentru acest sezon. Asta pentru că în anotimpul rece optăm pentru haine mai închise la culoare, în nuanțe de nude, pământii sau negre. O geantă din reviste e accesoriul care conturează întreaga ținută, e o pată de culoare.
Confecționarea genților e genul de experiență care o face să se simtă mândră de ea, să lase modestia la o parte și să se bucure de realizările personale. Fiecare geantă terminată e un motiv de bucurie, iar zâmbetele și mulțumirile celor care îi poartă creațiile sunt de nedescris. Asta o face să se simtă mândră de munca ei, să-şi dorească să progreseze cât mai mult și să facă tot mai multe modele. Este de părere că şi în urmă cu 50-100 de ani, femeile ar fi optat pentru acest stil dacă ar fi existat: „Acum 50-100 de ani, doamnelor le făcea plăcere să fie cochete, iar un astfel de accesoriu cu siguranță ar fi fost pe placul lor. “