Bianca Lăpuște: „În momentul în care îți asumi ceva, fie îți asumi până la capăt, fie n-o mai faci deloc”

10672055_317267395124025_5953292277956773407_nÎncă din gimnaziu, Bianca Lăpuște a fost fascinată de literatură și a crezut în puterea cuvântului, puterea de a crea, de a schimba vieți. În meseria aceasta, cuvântul este la ordinea zilei: scrii, vorbești și creezi. Totul a început cu o provocare, însă pe măsură ce a învățat tainele jurnalismului și a început să îl stăpânească tot mai bine, meseria a ajuns să o reprezinte și să se proiecteze în viitorul ei precum o certitudine, un job cu care se identifică.

Bianca este de părere că e greu să te împarți, uneori inechitabil, între două lucruri, fiindcă acestea pot fi interdependente. Spre exemplu, în anii studenției, facultatea și job-ul erau două lucruri care trebuiau să fie împăcate cu succes.

Dacă nu ar fi devenit jurnalist, Bianca ar fi optat pentru biologie și cercetare, iar planul său anterior a fost să dea la Medicină. Ea este de părere că știrile au rolul de a crea modele, de a demasca, a ajuta și, într-o oarecare măsură, chiar a educa telespectatorii. Spune că în România accentul este pus pe știrile cu caracter informativ, nu pe cele cu caracter monden, însă aceastea coexistă, iar atâta timp cât se menține un echilibru în difuzare, cele două nu se exclud reciproc.

12509644_730780047058369_7455605847754065499_nDin punctul de vedere al Biancăi, beneficiile acestei meserii reprezintă oportunitatea de a întâlni oameni deosebiți, povești care o lasă fără grai și, de asemenea, șansa de a face bine, de a ajuta oamenii. Nu vrea să meargă pe o absolutizare a valorilor, se consideră eclectică și îi place să ia de la fiecare persoană câte ceva, adaptând apoi aceste lucruri personalității sale. Deși nu vrea să pară un clișeu, ea îi alege ca modele pe cei mai buni din domeniu.

În opinia Biancăi, este foarte important pentru un jurnalist să aibă agerime, creativitate, voință de muncă, perspicacitate și perseverență. Pentru a deveni un bun jurnalist, trebuie să existe implicare, pregătire și consolidare a experienței și cunoștințelor.

Bianca  Lăpuște a început să-și croiască drumul în jurnalism încă din clasa a XII-a, atunci când încă era eleva unui liceu din Cluj-Napoca, a fost remarcată de cei de la ProTV, care au luat-o rapid în echipa de la Cluj, apoi la Iași, iar apoi, talentul său a propulsat-o către capitală. Aceasta este dovada faptului că dacă există perseverență  și dorință de muncă, soarta începe să-ți zâmbească și să-ți demonstreze că toată munca grea nu a fost în zadar.


Posted

in

by

Tags: