The Secret Life of Pets 2 – cum a fost dublat în română

    Când stăpânii nu-s acasă, șoarecii joacă pe masă, cățeii sunt eroi în noapte și fac fel și fel de fapte. The Secret Life of Pets s-a întors pentru a ne arăta mai mult din culisele vieții de animal de companie atunci când oamenii își fac rutina zilnică fără să bănuiască nimic.

    Filmul urmărește o structură de fus, începe dintr-un punct, se desparte în 3 fire narative, după care se reunesc spre sfârșit. Max își dovedește curajul, Gidget este încoronată regina pisicilor, iar Pufișor și Daisy luptă pentru a salva un tigru de la circ, cu ajutorul celorlalți.

    Gidget și Max
    Sursa: thesecretlifeofpets

    Tehnica 3D este justificată în cazul acestei producții, fiind o animație dinamică, cu momente surprinzătoare pentru spectator. Mai mult, cadrele ilustrative cu orașul New York ziua și noaptea atrag privirea prin înălțimea clădirilor, a culorilor vibrante din timpul zilei și luminilor din timpul nopții. La fel ca în prima parte a poveștii, calitatea animației și a detaliilor a fost ireproșabilă.

    Păstrarea vocilor din primul film a fost o mișcare bună din partea echipei de dublaj în limba română. Din distribuție fac parte Pavel Bartoș, Răzvan Popa și Șerban Pavlu, care au dat o identitate distinctă personajelor prin voce. Primul film a avut multe replici memorabile de la prima ascultare, cum ar fi „Cine vrea să audă cum omori cu o lingură?” și expresia „mătrășit de stăpâni”. În sequel, în afară de dialogul „Liam are circumferința capului la 80%”, „Are ceva cap”, nu s-a deosebit nicio altă secvență. De asemenea, s-a simțit lipsa pisicii moldovence care a deținut multe dintre replicile memorabile din filmul principal, cum ar fi „cățel frumos și dodoloț” și „Vin gaborii, băi”. Totuși, umorul filmului nu s-a pierdut din această cauză, doar că nu a fost așa de proeminent în acest sens.

    S-a urmărit o evoluție a lui Max, care nici în primul filmnu a fost cel mai curajos cățel din industria animației, dar o dată cu venireape lume a lui Liam, băiețelul lui stăpânei sale, Max devine și mai îngrijoratde tot ceea ce se întâmplă în jur, pentru că poate fi periculos pentru Liam.Asta până îl întâlnește pe Rooster („Cocoșul”) și aproape cade într-o prăpastie,însă reușește să iasă din situație. Curajul nou obținut va fi de folos maitârziu, când contribuie la salvarea tigrului.

    Daisy și Pufișor (Snowball)
    Sursa: thesecretlifeofpets

    Un alt personaj care s-a schimbat, dar nu în timpul filmului, ci în time skip-ul dintre cele două filme este Pufișor. A trecut de la liderul „găștii din canal”, neînfricat și foarte expresiv, la un iepuraș-supererou, care de fapt doar culege laudele, fiindu-i frică să acționeze. Deși s-a păstrat ceva din temperamentul excentric, este mai toned down și mai rușinos.

    Au fost scene cu substrat de natură socială, împachetate în forme umoristice sau amestecate în plot.

    Duke și Max au ajuns la țară, unde au văzut pentru primaoară anumite animale, printre care și vaci. Duke se uita la una din ele cumrumega iarbă și i-a spus „Moo. Hei! Ești vacă, ar trebui să faci moo”. Aceastaa început să îl imite într-un mod caraghios, făcând ceea ce ar trebui să facăun câine. Această secvență care nu a durat mai mult de 2 minute amintește denormele sociale, care îți spun mereu ce trebuiesă faci și cum trebuie să fii ca să te încadrezi în ceea ce e consideratacceptabil.

    O tematică mai evidentă este ceea ce se întâmplă în spatele cortinei spectacolului de circ. Tigrul nu doar că este ținut captiv, însă este și agresat de către stăpân atunci când nu vrea sau nu poate să facă trucurile pe care i le cere. Aici au fost inversate rolurile – omul este fiara nemiloasă și animalul sălbatic este cel ce trebuie să se teamă. De asemenea, avem și clișeul Hollywood al personajului negativ care este rus (și aici se numește Sergei).

    Deși umorul din primul film a fost mai substanțial, nici sequel-ul nu poate fi acuzat că este plictisitor. Are și comic vizual, de situație și de dialog. La partea de aventură a avut mai multe momente tensionate decât producția din 2016, deci există un oarecare echilibru între cele două.

    aventură ☑

    comedie ☑

    pufoșenii ☑