Cum s-a văzut din tribună meciul demonstrativ de tenis de la Sala Polivalentă din Cluj

    Tenisul a ieșit din rigorile competițiilor timp de câteva ore, pentru un show sportiv plin de voie bună. Simona Halep, Daniela Hantuchova, Fabio Fognini și Marius Copil, ajutați de Darren Cahill și nu numai, au sărbătorit sportul și mișcarea, prin prestații atletice cum rar ne este dat să vedem și au menținut atmosfera sub semnul râsetelor.

    Meciul demonstrativ de sâmbătă a fost un show în toatăregula, în care jucătorii au arătat că pot fi oameni de divertisment de excepție.Publicul a avut ocazia de a arunca cunoaște o latură sportivilor care nu este vizibilă prin prisma activităților lor uzuale. S-a simțit ca o sesiune de antrenamente, unde există și lovituri spectaculoase, demne de marile competiții, dar și momente relaxate, în care sportul chiar devine o joacă.

    https://www.facebook.com/sportsfestivalcom/photos/a.799993640415933/799993677082596/?type=3&theater

    Intrarea starurilor s-a făcut într-un mod inedit: pe trotinete. Cunoscutul duo de televiziune Răzvan și Dani anunțau numele rând pe rând, iar defilarea sportivilor pe vehiculul cu două roți a stârnit un mix de confuzie și amuzament în sală. Desigur, Simona Halep a fost ultima care a intrat, în uralele necontentite ale fanilor, care au transformat tribunele într-o mare de luminițe, la cererea prezentatorilor.

    A fost o întâmpinare demnă de o mare campioană, care nu acucerit doar un titlu de Grand Slam, ci și inimile a cel puțin celor 9000 despectatori prezenți. Organizatorii i-au pregătit un video special, în care auapărut secvențe importante din cariera ei, precum și mesaje din parteapărinților. A fost un moment încărcat de emoție, în care publicul a lăcrimat,alături de sportivă. Momentul s-a încheiat cu o îmbrățișare între Simona șitatăl său, Stere Halep, prezent și el la Cluj.

    De altfel, tatăl campioanei de la Roland Garros din 2018 nu a fost doar o prezență în tribună, ci a intrat pe teren, invitat de Darren Cahill. Așa am aflat de unde a moștenit Simona talentul pentru tenis, deoarece loviturile tatălui său au ținut pasul cu nivelul profesioniștilor. Prezența lui Stere Halep pe teren a adus o continuare neașteptată a evenimentului. Nu în fiecare zi îți este dat să auzi într-un meci de tenis „La serviciu, Emil Boc!”. Edilul Clujului a fost luat prin surprindere când Simona i-a oferit racheta și l-a invitat pe teren, fapt ce s-a văzut și la televizor. Primarul, văzându-se față în față cu fileul, a exprimat un „Vai de capu’ meu!” onest și hilar. Meciul s-a terminat cu un as și anunțul arbitrului „game, set, meci, Emil Boc!”

    Chiar dacă anunțul acesta a fost hotărât, arbitrul nu a fost mereu la fel de sigur pe parcursul meciurilor. Intonația sa la comunicarea scorului a fost un factor comic suplimentar pentru public. Părea că întreabă pe cineva dacă scorul spus de el este corect „Thirty, forty?” Câțiva spectatori repetau amuzați, în aceeași manieră, numerele de pe tabelă.

    Sportivii au avut schimburi de mingi inedite și reacțiineobișnuite pentru competițiile oficiale. Serviciul-fulger al lui Marius Copill-a transformat pe Fabio Fognini într-un bun creștin. Italianul a făcut semnulcrucii, după ce Copil părea că teleportează mingea din propria rachetă înspatele adversarului. De altfel, tot serva nebunească a românului le-adeterminat pe Halep și Hantuchova să iasă în afara terenului, aproape detribune, pentru a returna mingea trimisă de el.

    Lovitura favorită a Simonei pare să fi fost tweener-ul (between-the-legs shot), pecare a folosit-o pentru a înscrie puncte câștigătoare, chiar de la primul schimbde mingi. Darren a făcut echipă cu românca și a intrat în teren pentru aîntoarce o lovitură a Danielei, după care s-a așezat lângă fileu, asemenea unuicopil de mingi. Momentul a fost închis printr-un fist bump victorios între Simona și australian. Câteva momente maitârziu au mimat chiar și o criză de nervi. Halep a ieșit de pe teren, s-a pusjos, iar Cahill a urmat-o, punându-și amândoi prosoapele pe față.

    https://www.facebook.com/sportsfestivalcom/photos/a.799993640415933/799994433749187/?type=3&theater

    S-a jucat tenis într-o mulțime de forme: unu la unu, doi ladoi, unu la doi, trei la trei, unu la cinci.

    Dacă tot a fost festival sportiv, alături de gimnastica ritmică, din deschiderea competiției, spectatorii au văzut  mici demonstrații de badminton, mini-fotbal și volei, adaptate la mingea și rachetele de tenis, jucătorii dovedindu-și din nou creativitatea și reflectând atmosfera plăcută din sală.

    La sfârșit, fiecare sportiv a adresat câteva cuvinte publicului. Simona a spus că „nu am râs în toată cariera mea cât am râs astăzi, aici. E un nou început!” Toți cei prezenți au fost în asentimentul campioanei, deoarece momentele în care nu se râdea au fost puține, iar cele 3 ore ale evenimentului s-au scurs mult prea repede. Vocea unei fetițe care spunea „Mami, eu rămân aici, nu mai plec”, cu mare sinceritate și convingere, a reflectat gândurile multora din sală.

    A fost o seară specială, care a meritat așteptarea dedinainte în soarele puternic al verii. Meciul demonstrativ s-a încheiat cu victoria României, cu unrând de aplauze, multe zâmbete și promisiunea că va exista o dată viitoarepentru eveniment.