ARTIST ȘI NU NUMAI: POVESTEA TÂNĂRULUI CARE NU SE OPREȘTE DOAR LA MUZICĂ

„Pur și simplu am avut o inspirație”, așa descrie Flavius Ciubotaru începutul carierei lui în muzică. La doar 19 ani, Flavius a ajuns la premisa că nu există limite și mereu poți găsi ceva nou de făcut. Astfel, talentele tânărului s-au îndreptat spre domenii noi. Pe lângă cel muzical, în care excelează, și-a descoperit o pasiune pentru sport. Totodată, acesta este o persoană activă și sociabilă, căreia îi place să se implice în tot felul de activități. 

Concert Curtea Domnească, Piatra-Neamț (foto:arhivă personală) 

„ERAM DOAR EU CU CHITARA” 

Acum șapte ani, tânărul a început să vadă muzica prin alți ochi și și-a cumpărat prima chitară: „La 12 ani am pornit să explorez domenii necunoscute, doar eu și chitara mea.” Ulterior, a urmat cursuri de chitară la o asociație din Piatra-Neamț, sub îndrumarea lui Alex Oancea, cu care a colaborat mult timp, tânărul predând uneori în locul acestuia. Prin intermediul asociației, Flavius a început să participe la diverse concerte folk solo. 

„Muzica folk este o poezie transpusă în linii melodice,.” spune acesta. A avut ocazia să cânte alături de Emeric Imre, Daniel Iancu, Marius Bațu. Deși folk-ul a fost prima lui pasiune, evoluția a fost firească. „Simțeam că vreau ceva mai nou, voiam să evoluez, așa am descoperit muzica rock.” Alături de un coleg de clasă din liceu, Flavius a luat decizia de a-și înființa prima trupă. „Effective” era o trupă de rock alternativ din Piatra-Neamț, „Era o joacă, o joacă de liceeni, cântam, ne distram și ne simțeam bine.”, mărturisește tânărul. Formația a rezistat o perioadă, având concerte în Neamț și Iași, dar s-a desființat acum trei ani, fiecare urmându-și drumul. Flavius a ales să continue să cânte în trupa Lotus. 

Trupa Effective (foto: arhivă personală)

 „În Lotus am simțit că vreau să fac ceva cu adevărat. Am început să compunem, să repetăm foarte bine și odată cu munca prestată, au început să apară și rezultatele.” Au cântat la festivaluri rock și în cadrul evenimentelor locale. Cei șase membri ai formației urmează să scoată în 2020 primul lor album. Pe canalul acestora de YouTube, fanii pot asculta melodii ale trupei, atât cover-uri, cât și compoziții proprii. 

Trupa Lotus (foto: arhivă personală)

Fan al trupei Phoenix, Flavius a avut ocazia de a-i cunoaște pe membrii acestei trupe și de a lega o prietenie cu ei. „Am stat de multe ori cu Nicu Covaci și am cântat, am vorbit la focuri de tabără, pot spune că m-a învățat multe. Și mai ales Costin Adam, solistul trupei. Progresul meu muzical recent ține 30%-40% de sfaturile date de el. Mi-e un prieten foarte bun și face parte din Clubul Moto”, mărturistește tânărul. 

Flavius alături de Costin Adam, solistul trupei Phoenix (foto:arhivă personală)

„ÎMI PLACE SĂ ÎNCERC MEREU CEVA NOU” 

Flavius studiază la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, dar în același timp are două joburi, merge la sală regulat și cântă. „Nu e ușor, dar merg cu o anumită mentalitate. Dacă faci ceva cu pasiune și scopuri pozitive, rezultatul va fi tot timpul bun.”, spune acesta.  

În ceea ce privește cele două job-uri, tânărul afirmă că: „Practic nu prea le-am ales eu, mai mult ele m-au ales pe mine.” Student fiind, acesta și-a dorit să muncească pentru a fi independent financiar, dar și pentru a avea parte de o nouă experiență. „Am fost abordat de un om pe stradă și mi-a povestit despre slujbă și alte detalii”, spune acesta. Primul loc de muncă este la un birou, respectiv un call center, loc unde Flavius s-a descurcat de minune și în care și-a creat noi prietenii. Cel de-al doilea este unul mai special, DJ într-un cunoscut local din Iași: „Cochetând cu muzica și având multe concerte, mi-am făcut mulți prieteni în domeniul respectiv și m-am adaptat ușor la acest job.” Totul a început la propunerea unui prieten de a-l înlocui într-o seară și a ajuns să devină un job definitiv: „M-am gândit că deja am un job, mi-e timpul OK cu el și am timpul și pentru al doilea. Până la urmă, lucram mai mult în weekend-uri și am zis că Why not? Am acceptat cu mare drag, iar rezultatele au fost numai pozitive.”, spune tânărul. 

Pe lângă timpul petrecut la muncă, repetiții și faculate, Flavius este pasionat  de sport. În urmă cu ceva ani, acesta a început să se antreneze singur acasă. Ulterior, la sfatul unui prieten, s-a hotărât să-și facă abonament la o sală de fitness din oraș. „Ușor, ușor, am descoperit pasiunea pentru sport, pasiunea pentru fitness. Pot să zic că m-a acaparat destul de mult, dar îmi place atât de mult fitnessul, încât am tot timpul dorința de a face sport și a fi în priză.” 

Antrenament fitness (foto:arhivă personală)

„Vara aceasta am de gând, alături de un prieten fotograf, să ne deschidem propriul nostru canal de YouTube: un canal educațional cu informații despre fitness și despre acest domeniu, în general -, nutriție, sport, antrenamente”, spune Flavius. În anii ce urmează, tânărul își dorește să participe la concursuri, începând deja pregătirea. 

“NEVER RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY.” 

Carpat Bikers MC este un club moto din zona Moldovei cunoscut pentru festivalurile rock și comunitatea unită.  

Pe parcursul primilor ani de liceu, Flavius practica actoria în cadrul trupei de teatru a colegiului la care studia. Prin intermediul trupei, acesta a putut participa la mai multe festivaluri din zona Moldovei, ajungând astfel să afle și despre clubul moto. Un prieten l-a ajutat să se integreze în comunitate, în cele din urmă câștigând încrederea membrilor. 

„Pentru mine a devenit o a doua familie, chiar dacă e o diferență de vârstă. Un cocktail de personalități, doar oameni faini și buni sunt membrii acestui club”, afirmă Flavius. 

Comunitatea are un număr considerabil de membri, aceștia având propriul sediu la ieșirea din Piatra-Neamț. „Ne înfrățește pasiunea pentru domeniul moto și pasiunea pentru rock.” Clubul funcționează după anumite reguli care să fie utile și să îi respecte pe toți. 

„Eu nu sunt încă membru, sunt un rang mai mic, hangaround. Mai am niște criterii de îndeplinit până ajung la statutul de membru”, susține tânărul. Fiecare membru are propria jacketă sau vestă cu emblema clubului.

Membrii clubului moto (foto:arhivă personală)

Pentru moment, Flavius este student la Administrație Publică în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. „Am ales acest profil deoarece, din punctul meu de vedere, în țara asta se pot schimba multe lucruri atât administrativ, cât și politic.” Tânărul își dorește să lupte pentru un viitor mai bun al propriei țări. „Vreau să lucrez în domeniul public, și pot spune că se pliază destul de bine și cu muzica, și cu sportul”, adaugă acesta. 


Posted

in

by

Tags: